SE melodic death meta Tickets
Death metal klinkt doorgaans rauw en onbehouwen, maar in de beginjaren 90 stonden in Zweden een aantal bands op die meer melodie in die sound verwerkten. Dat waren vooral bands uit Gotenburg. Eén van de vaandeldragers van de “Gothenburg melodic death metalsound” is Dark Tranquillity. De formatie rond de charismatische frontman Mikael Stanne is hun stijl altijd trouw gebleven zonder in herhaling te vallen. Al elf studioalbums lang laten ze horen dat vette riffs heel mooi gecombineerd kunnen worden met melodieën die vaak refereren aan Zweedse traditionele Folk. Het zestal gaat wel met de tijd mee en verwerkt ook elektronische elementen in de muziek. De kracht van een goed liedje staat altijd voorop en dat is de perfecte basis voor een indrukwekkende live performance.
Facebook