[su_highlight background=”#000000″ color=”#ffffff”]AU rock ‘n roll[/su_highlight]
[su_spacer]

Rose Tattoo als headliner is een schot in de roos. Het vijftal is van dezelfde generatie als landgenoten AC/DC, al zijn deze ijzervreters rauwer en meer van de straat. Dat sprong zeker in hun beginjaren in het oog, want Rose Tattoo was destijds de meest getatoeëerde band ter wereld.
Van de oorspronkelijke bezetting zijn meerdere leden naar de eeuwige drankvelden vertrokken, maar boegbeeld Angry Anderson staat nog steeds zijn mannetje met zijn granietgruizen stem. Je kent hem wellicht ook als acteur: hij was in Mad Max Beyond Thunderdome als Ironbar Bassey de handlanger van helleveeg Tina Turner. De huidige bassist is trouwens ook niet de minste: Mark Evans maakte in de jaren 70 deel uit van AC/DC en speelde op de eerste vier prachtplaten.
Het mag geen wonder heten dat Rose Tattoo talloze bands heeft beïnvloed. Zo coverde Nashville Pussy de culthit Rock & Roll Outlaw en maakte Guns ‘N’ Roses goede sier met de veelzeggende classic Nice Boys. Een volkswijsheid: nice boys don’t play rock & roll. En zo is het, dus geniet van onvervalste hardrock & roll met vunzige bluesbrokstukken en gierende slide-solo’s. Australisch recht voor z’n raap!

[su_button url=”https://www.facebook.com/RoseTattoo/” background=”#3B5998″ size=”3″ radius=”0″ icon=”icon: facebook-square”]Facebook[/su_button]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=nkdUmMPlzb0″]
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=vcwj86WkXb8″]