[su_highlight background=”#000000″ color=”#ffffff”]NL folk metal[/su_highlight]
[su_spacer]

Baroeg Open Air is natuurlijk één groot feest. Daar horen feestbands bij. Heidevolk is bij uitstek een act die op het podium helemaal tot zijn recht komt.  Ze nemen het publiek mee in hun tocht langs sagen en legenden uit de Gelderse geschiedenis. Muzikaal omlijst met folk metal van de bovenste plank.
Sinds de oprichting in 2002 heerst deze zeskoppige formatie op (inter)nationale podia en festivals. De muziek beukt en swingt en Heidevolk kan zich zonder enige moeite meten met de competitie binnen het folk metalgenre. Daar mogen ze (en wij) best trots op zijn.
Intussen heeft de band zes albums op hun naam staan, die stuk voor stuk op goede reacties konden rekenen. Het laatste album “Vuur van Verzet” verschijnt in januari van dit jaar en overtreft alle verwachtingen. Heidevolk weet als geen ander de juiste balans te vinden tussen vette metal en de folk elementen. Dat ze daarbij Nederlandstalige teksten hanteren die door twee zangers ten gehore wordt gebracht maakt het alleen maar bijzonderder.
Al deze ingrediënten kunnen alleen maar een verpletterend optreden op BOA opleveren. Heidevolk zal laten zien en horen dat zij tot de absolute top horen.

[su_button url=”https://www.facebook.com/heidevolkofficial/” background=”#3B5998″ size=”3″ radius=”0″ icon=”icon: facebook-square”]Facebook[/su_button]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qhCnHJGk4TU”]
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=reOLeLX0Q9U”]