[su_highlight background=”#000000″ color=”#ffffff”]BE hardcore / thrash metal[/su_highlight]
[su_spacer]

Als je de naam Fleddy Melculy de afgelopen jaren niet gehoord hebt, dan heb je ongetwijfeld onder een steen geleefd. De band debuteert in 2016 met de single “T-Shirt van Metallica”. Een aanklacht tegen modepopjes met metalshirts. Het hek is meteen van de dam. Wat begint als een grap, wordt opeens serieuze business.
De demo “Wat De Fok?” maakt indruk. En de band rond frontman Jeroen Camerlynck (ook actief in De Fanfaar – de begeleidingsband van Urbanus) staat opeens op de grote festivals. Er wordt getekend bij major label Sony en het eerste album “Helgië” is ook een daverend succes.
Dit jaar verschijnt album nummer twee: “De Kerk van Melculy”. Een dubbelalbum met maar liefst 22 songs. Hiermee bevestigt de Vlaamse formatie dat ze bestaansrecht hebben. De combinatie van knallende hardcore, vette metal en stand-up comedy werkt als een stoomwals. Na een optreden van Fleddy Melculy blijf je beduusd achter. Wat de fok heb je eigenlijk meegemaakt? Die vraag wordt zeker beantwoord als je op BOA de show van deze Vlamingen gaat bekijken. Dat wordt lachen, gieren, brullen.

[su_button url=”https://www.facebook.com/fleddymelculy/” background=”#3B5998″ size=”3″ radius=”0″ icon=”icon: facebook-square”]Facebook[/su_button]

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Kt0EVVsU-Dk”]
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Z19EAVdtXMg”]