Yes! De acts die zich headliners van BOA 2018 mogen noemen dit jaar zijn echte klassiekers. Daar zijn we trots op. Hieronder bespreken we kort de nieuwe namen. Kijk voor de volledige line up tot nu toe hier.
We zijn op de hoogte van de gebeurtenissen op Pinkpop en erg geschrokken. We hebben overwogen om deze aankondiging tegen te houden maar dat bleek erg lastig. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers.

Main Stage
Rose Tattoo als headliner is een schot in de roos. Het vijftal is van dezelfde generatie als landgenoten AC/DC, al zijn deze ijzervreters rauwer en meer van de straat. Dat sprong zeker in hun beginjaren in het oog, want Rose Tattoo was destijds de meest getatoeëerde band ter wereld. Van de oorspronkelijke bezetting zijn meerdere leden naar de eeuwige drankvelden vertrokken, maar boegbeeld Angry Anderson staat nog steeds zijn mannetje met zijn granietgruizen stem.
Voor een death metalband met wereldfaam bijvoorbeeld hoeven we niet over de grens te kijken. Dat hebben we dan ook niet gedaan. Dit jaar komt God Dethroned showen dat zij tot de absolute top van het genre horen. Het hoofdpodium zal geopend worden door Die Nakse Bananen. Dit lokale punkinstituut kan om de haverklap voor een gekkenhuis zorgen met oplawaaien als Rotterdam Riot Rebels en Randgroepbejaarden. Deze show presenteren we samen met Popunie Live.

Electronic Stage
We zijn ook erg ingenomen met Covenant als headliner van de Electronic Stage. Al sinds hun debuut ‘Dreams of a Cryotank’ (1994) staat Covenant aan de top van de internationale electro-scene.  Wat te denken van “Call The Ships To Port”, “Dead Stars”, “Like Tears in Rain” en “Last Dance”? Hele generaties electroheads zijn opgegroeid met deze nummers!
Op de Electronic Stage is ook [KRTM] toegevoegd. Hij stampt op de rand van industrial, techno en hardcore. Zijn sound is traag, groovend en rauw. Dit maakt zijn werk interessant voor de industrial liefhebbers van Converter, N-Vitral en Terrorfakt, maar ook voor fans van techno als Ansome en Perc. De Electronic Stage zal dit jaar worden ingeluid door Knarsetand! Zeven man sterk brengt Knarsetand een overdonderende sound vol punkrock, breakbeat, electronica en balkan.

Talent Stage
Ook dit jaar hebben we weer een apart podium voor jonge en talentvolle bands. Dit jaar spelen de modern metalband Despicable Heroes,  de hardcore/punk/stonerband Helm op en de garagepunkers van Abdomen op de Talent Stage.

Meer aankondigingen & Plee Sessies
We verwachten binnenkort nog meer aan te kunnen kondigen. Zowel op het hoofdpodium als op de Electronic Stage komen er nog twee namen bij. Later deze zomer kondigen we ook nog vijf bands aan voor de Plee Sessies. Als je dat niet wilt missen, volg dan de Baroeg Open Air Facebook of hou deze site in de gaten! Volg ook onze spotify playlist. Dan kun je alvast inluisteren en blijf je automatisch op de hoogte.