NL drum’n bass / crossbreed 

Dit duo, DJ Hidden & Eye-D, heeft in hun Twitter profiel “We’re your favorite producers’ favorite producers” staan. Daar is geen woord over gelogen! Qua sounddesign heeft The Outside Agency (TOA) altijd dat streepje voor: lomp maar kraakhelder en net een tikje harder dan de rest. Een paar jaar terug startten de heren het nieuwe genre crossbreed, waarin hardcore gecombineerd wordt met drum ’n bass. Deze nieuwe benadering sloeg in als een bom. Andere producers konden niks anders doen dan volgen. Ook qua DJ sets valt TOA op. De heren draaien al zo’n 15 jaar samen, dus ‘op elkaar ingespeeld’ is een understatement. Met 4 decks rijgen ze op razend tempo drum ’n’ bass, acid, industrial hardcore, crossbreed en breakcore aan elkaar. Wees niet verbaasd als halverwege de set het tempo ineens wordt teruggeschroefd: TOA sets gaan gemakkelijk heen en weer van 140 naar 220 bpm en zetten je graag op het verkeerde been. Aan het einde van een feest is de conclusie dan ook vaak dat ‘TOA het setje van de avond had’.  Of de heren dat op BOA weer flikken mag je 9 september lekker zelf komen bepalen!

Facebook