Zondag 14 mei strijden zes bands om één plaats op de Talent Stage van Baroeg Open Air. Vijf van de zes zijn al bekend. Het zijn bands die aan het begin van hun loopbaan staan. Het zijn bands met talent, bands die wat toevoegen aan hun genre en ook nog eens steengoede muzikanten in de gelederen hebben.

Geselecteerd zijn de thrash metal band Degenerate, The Devil’s 3rd, een thrash / heavy metal band, Torrential, die melodic hardcore / post metal spelen,  de progmetallers van Transient State, en tot slot Whooom, een heavy stoner / doom band.

De zesde band wordt gekozen uit een poll. Jij kunt daar nog op stemmen. In die poll staan:
Call The Riot (NL female fronted (hard)rock),  The Heart Monitors (NL punk), Jacklust (NL sleaze punk), Warborn Waste (NL melodic death metal) en  Wells (NL post-hardcore / alternative).


Check hier de muziek van vijf bevestigde bands: