In 2006 bestond Baroeg 25 jaar en om dat te vieren ontstond het gratis festival Baroeg Open Air. Dit festival werd zo goed bezocht dat Baroeg het 11 jaar later nog steeds organiseert. Het is voor een groot deel te danken aan de tweehonderd vrijwilligers van Baroeg Open Air dat dit festival gratis is. Velen van hen werken meerdere dagen en met een inzet die normaal vrijwilligerswerk ver voorbij gaat. Ondanks hun inzet is het moeilijk om als gratis festival uit de kosten te komen. Toegenomen regelgeving en concurrentie, verhoging van inkoopprijzen en afnemende sponsor- en subsidie inkomsten zorgen voor financiƫle druk. Toch wil de organisatie het festival graag gratis houden.

Support BOA, word lid van de Vrienden Van Baroeg! Mocht je nog niet overtuigd zijn; op Baroeg Open Air hebben de vrienden een eigen standje, kom vooral even kijken!