Zaterdag 10 september vindt het gratis toegankelijke Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Na de aankondigingen van Zardonic, Mlada Fronta, Hologram_ en Angel Witch drie weken geleden volgen er vandaag vier nieuwe namen voor Baroeg Open Air 2016.

Voor de Main Stage hebben we onder andere het legendarische Discharge weten te strikken. De band werd in 1977 gevormd door Terry ‘Tezz’ Robert en Roy “Rainy” Wainwright.  De band speelt oldschool punk en heeft veel andere grote namen beïnvloed met hun rauwe en agressieve stijl. Naast Discharge staat de uit Rotterdam afkomstige undergroundformatie Spasmodique op de Main Stage. De band maakt zware wave met hartstochtelijke teksten. De band is al vanaf 1982 actief en tourde door heel Europa. Na het uitbrengen van vijf albums ging de band in 1992 voor het eerst uit elkaar. In 2002 vond een reeks reünieconcerten plaats en dit jaar mogen we de band verwelkomen op BOA!

Ook kunnen we de eerst twee namen voor de Talent Stage bekendmaken. Ten eerste gaat dit om Extremities, die dit jaar de Metal Battle won. Van deze progressieve groove metal band kunnen we een dikke mix van Textures, Gojira en Monuments verwachten. Ook de hardrockband Order Of The Emperor staat op 10 september op de Talent Stage. De band wordt beïnvloed  door rocklegendes als Judas Priest, Black Sabbath en Thin Lizzy. De afgelopen twee jaar heeft de band op verschillende plekken in Nederland gespeeld, waaronder het Eendrachtsfestival en zalen als Rotown en Little Devil.

De komende weken gaan we nog meer bands bekend maken. Volg daarom de de Baroeg Open Air Facebook, join het Facebook event of abonneer je op de Baroeg nieuwsbrief.