Zaterdag 10 september vindt ons gratis jaarlijkse festival weer plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Vandaag kondigen we de eerste vier namen aan!

De headliner van de Electronic Stage dit jaar is niemand minder dan Zardonic. Deze gemaskerde Venezolaan tourt al een paar jaar over de wereld en doet de grootste festivals aan. Zardonic maakt een mix van drum ’n bass en metal. Deze sterk geproduceerde mix combineert precies het ruige van metal met de dansbaarheid van EDM en drum’n bass. Een perfecte naam voor Baroeg Open Air dus! Eerder op de dag spelen de Franse acts Mlada Fronta en Hologram_ op de Electronic Stage. Mlada Fronta maakt synth wave en Hologram_ industrial.

Ook voor het hoofdpodium kunnen we al een mooie naam bekend maken: het Britse Angel Witch. Het debuut ‘Angel Witch’ uit 1980 hoort nog steeds bij de beste heavy metal albums ooit. Daarna heeft Angel Witch altijd in de luwte haar ding gedaan tot het kaarsje langzaam doofde. In 2008 richtte zanger/gitarist Kevin Heybourne de band opnieuw op en in 2011 verscheen het geweldige album ‘As Above, So Below’. Op basis van dit album en de live shows is Angel Witch nog steeds relevant. De echte headbangers mogen dit optreden op Baroeg Open Air dan ook niet missen.

De komende weken gaan we nog meer bands bekend maken. Volg daarom de Baroeg nieuwsbrief of de Baroeg Open Air Facebook.