De 6 bands die mee mogen doen aan de Battle 4 BOA zijn bekend!
De Battle 4 BOA is een bandwedstrijd waarin zes bands kans maken op een plek op de Talent Stage van Baroeg Open Air.

Nadat de jury voor een lastige beslissing stond om tussen alle 65 aanmeldingen vijf bands te selecteren is het dan toch gelukt. De bands die zich vóór 15 maart aangemeld hebben zijn onder andere beoordeeld op sound en originaliteit. De gelukkige winnaars zijn:

RHEA, is een jonge, nieuwe rockband uit Gent, België. Met scheurende gitaren aangevuld met stevige drums en een “edgy” sound weet RHEA duidelijk wat het wil, vol gas recht vooruit! De vijfkoppige band doet zijn ding, zonder compromis.

Het achterhoekse trio van HELM OP brengt een mix van punk, hardcore en stoner. Dit is terug te horen in onder andere het nummer ‘Face Lift’.

De alternatieve metal band Strain uit Gorinchem brengt groovende drums, pakkende gitaar riffs en melodieuze vocals. Invloeden van de band zijn onder andere System of a Down, Tool en Karnrivool. De band heeft al eens in het voorprogramma van Raketkanon gestaan.

De band Ann My Dice uit Rotterdam is in 2012 ontstaan en maakt moderne metal. Nadat de band hun debuut album uitbracht speelde de band talloze shows in binnen- en buitenland. Ann My Dice is een enthousiaste jonge band die hun eigen soort metal creëert waarin verschillende invloeden terug te horen zijn.

De band DISTANT, ook afkomstig uit Rotterdam, is een downtempo deathcore band met vijf gemotiveerde leden. DISTANT bracht in september 2014 hun eerste single ‘Gallant’ uit. In 2015 presenteerde de band hun eerste EP ‘Slither’ waarna zij twee keer door Europa getoerd hebben.

Shade of Hatred is een melodieuze death metal band uit De Bilt. De band begon in 2011 en maakt dat jaar zijn eerste live debuut. In 2013 zette Shade of Hatred een stap verder. De band kreeg een duidelijkere muzikale visie en liet dat in de songs merken. De nummers zijn doorweven met gepassioneerde melodieën en lyrische thema’s als vergeten mythologische verhalen.